Bøger

 

 

2022

S O U L

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Min bog, der netop er udkommet: SOUL.
Engang da jeg rejste i bjergene, opholdt jeg mig i nogle uger i en lille landsby. Her mødte jeg en gammel kvinde. Hun hed Mema. Jeg boede i hendes landsby i nogle uger og talte med hende hver dag. Hun talte om kloge ting – helt enkelt – og jeg kunne kun lytte med forundring, for jeg blev simpelthen lykkelig over at være menneske….
Pludselig forstod jeg, hvad der faktisk er SÆRLIGT  i at være menneske.
“HU means deep light”, she said “And God is the listener of the music played by Humans, who play the music of this light…”
Hun talte meget om en særlig slags musik, en musik som vi alle kan spille.
Jeg tror, ​​hun døde sidste år og det fylder mig på en måde med fortvivlelse over at så stor en visdom og kærlighed er væk -men i denne bog vil jeg forsøge at bringe hendes ord, som jeg hørte dem. Derfor skriver jeg på engelsk -så godt jeg kan- for at gengive hendes ord så autentisk som muligt.

Se boghandel…..

 

 


.

HU
2017

Et menneske har et dybtliggende sted i sit inderste: HU. “Hu” er et gammelt ord. Betydningen dækker over det, der er indbegrebet i HU-delen af at være HU-MAN… 

Uanset hvor dyb tilknytningen til hu føles, er det i hu at den pureste originalitet har oprindelse. Det er også gennem hu, at noget større kan nå et menneske. Hu er nemlig det sted, et menneske kan læne sig ind i og være sammen med dette større. Det, der er større end mennesket, kan være guddommelighed, kærlighed, evighed….men det kan også opleves som kilden til livet i en helt anden universel forstand, for eksempel i form af visdom, intelligens eller kollektiv bevidsthed. For nogen kan det opleves meget abstrakt, måske inspiration til kunst, musik, matematik, flow eller det at være i live i universets natur. Betegnelsen større end mennesket er blot for at slå fast, at det, vi taler om, er for alle – uanset hvordan det opfattes.

Det er også et faktum, at vi mennesker let forledes af vores medfødte menneske-natur , MAN-naturen. Det er ikke, fordi man-naturen er forkert eller dårlig, for det handler slet ikke om godt og skidt. Man-naturen er skøn og helt, som den skal være. Men jo mere et menneske er knyttet til hu-delen af sig selv, jo stærkere vil et sælsomt lys fylde og skinne – ikke kun indeni, men også ud på omgivelserne.

Jo stærkere tilknytning til hu, jo mere fornemmelse for hvem man er, hvad man som enkelt menneske kommer med og har at bringe fra dit inderste, jo mere tilknytning til sin egen hensigt med livet.

HU kan bestilles her…

 

 


Udgivet af MONDO, der er en lille uafhængig forening af mennesker, primært kunstnere, der tror på værdien af, at alle kan være frie til at møde hinandens ligheder & forskelligheder. 

MONDO´s arbejde består i at yde økonomisk, kunstnerisk og inspirerende støtte til mennesker med lyst til at tilbyde sig selv ud fra sine kerneværdier til gavn for verdens mangfoldighed.

 


 

Vibeke Folmer Rasmussen     Tel: 26391013  / mail@vibekerasmussen.dk