Hurt Locker

-smertefælden

Jeg kan ikke huske, hvor jeg først hørte om en “hurt locker”. Men jeg syntes, sådan en smertefælde, som det må hedde på dansk, rammer plet, når jeg ser på nogle relationer, jeg selv har haft og som jeg ved, er meget menneskelige. Det kan være i perioder af vores liv eller i forbindelse med at vokse i kærlighed.

Oprindeligt er “hurt locker” et slangudtryk for et sted med dyb smerte, ubehag eller alvorlig skade. Som en forholdsanalogi er en “hurt locker” eller en smertefælde, en person, som du “låser” din smerte ind i.

Med andre ord projicerer du alle dine skjulte sår og fantasier ind i din romantiske partner, der endelig bliver din smertefælde.

Ved at opnå partnerens kærlighed tror du, du kan helbrede dig selv og heale dine smerter.

Det kan være en partner, der er elsket af andre, som du egentlig selv kunne have ønsket dig at være elsket, men når du er sammen med partneren, føler du dig vellykket ved tilknytning til denne og kan retfærdiggøre din egen manglende succes, som i virkeligheden er din manglende indsats for dig selv.

Det er ikke, fordi du ikke vil gøre en indsats; du ved blot ikke engang, hvor du skal lægge den. Du er bange for at se dig selv i øjnene, og du er i tvivl om, hvor du skal begynde. Du er sikkert heller ikke selvsikker nok til at gøre det mindste for dig selv. I stedet for at ordne dit eget liv, finde kærligheden til dig selv, bliver du optaget af at tjene din ”hurt locker”, din smertefælde, der bliver større og større, men du fornemmer, at det vil give dit liv mening. For at begrave dig selv i en andens verden er lettere end at håndtere dine egne dæmoner.

I virkeligheden er det en form for objektivering, at behandle et andet menneske som din “hurt locker”, med vilje eller ej. Du ser dem faktisk ikke helt som mennesker med fejl og mangler og handlinger, der ikke har noget med dig at gøre. For dybt i ​​dit sind eksisterer andre udelukkende for at tjene dine behov og til sidst for at redde dig fra dig selv, som – hvis du ikke ved det nu – aldrig kommer til at elske dig, hvis du ikke vender dig om mod dig selv.

At vende dig om og se dig selv i dine smukke øjne, er det, der skal til. Det er det, du skal gøre. Og så må din “hurt locker” klare sig selv imens.

 

Hvordan finder jeg vej i min sjæl?
Læs mere….


Vibeke Folmer Rasmussen
Terapi/Aarhus & Norddjursland
Tel/ 26391013