BASAL HELING

Oplev 6 naturhelinger hver dag….

Helt basalt er VAND, FRISK LUFT, SUND MAD, KÆRLIGHED, TRYGHED, AFSLAPNING, MOTION, LYS, MØRKE og HUMOR det vigtigste for vores grundlæggende sundhed.

Min påstand kunne godt gå hen og være den, at mindst 90 pc af vores ikke-velbefindende skyldes mangel på disse ting.

Men jeg tror, at vores higen efter det helt specielle, gør at vi nogen gange leder alle mulige andre steder efter forklaring på vores ubalancer eller symptomer. Vi søger måske et spændende mysterium, men det forunderlige spændende mysterium, er vi dog lige midt i; vi lever på en planet og under forhold, der er perfekte for os.

Hvis vil ikke har det godt, kan det meget vel vise sig, at vi hurtigt får det godt igen, hvis vi passer op på disse ting.

De fleste ubalancer bunder i mangel på disse basale ting. Får vi for eksempel ikke vand nok, får vi mineral-ubalance, noget med blodtrykket måske osv. Får vi ikke lys og luft, kan vi ikke sove og få reflekteret vores liv om natten. Får vi ikke motion nok, får vi dårlig krop. Får vi usund mad, for eksempel fra lidende planter eller dyr, bliver vi forhærdede. Føler vi ikke kærlighed, for eksempel til os selv, bliver vi ensomme. Er vi stressede, tager vi ikke pauser og vi får livsstilssygdomme. Der er mange eksempler og det vil eskalere hurtigt.

Prøv et par ugen at passe de basale ting og se, hvad der sker.

Men faktisk er det mere indgribende i livet end som så at passe op på de basale ting. At sørge for, at de er opfyldt, giver nemlig et godt liv. Og nogen gange er et godt liv for besværligt. Det medfører ofte ændringer, der kan føles tidskrævende eller som kommer i konflikt med en form for tilpassethed til en opdragelses-kultur.

Måske slapper vi ikke af, fordi vi føler, det er vigtigt at være på hele tiden. Måske tager vi ikke en tiltrængt pause for at komme hurtigere hjem, men det kvarter tidligere hjemme er spildt på syrlig træthed. Humor undertrykker vi nogen gange fordi vi er bange for at være platte og simple, hvilket er ærgerligt for humor er det mest sofistikerede, der kan kendetegne et levende væsen. Gå en tur i lyset har vi slet ikke tid til. Kun om søndagen. Men det er ikke nok. Det skal være hver dag.

Så spiralen kører nedad, for energien i det hele, er ikke optimal.

 

Naturlige helinger fra de basale elementer kunne være disse og mærk eventuelt, om du har dem opfyldt i din hverdag:

HELING FRA PLANETEN:

Gå. Gå hen over jordskorpen. Mærk Jorden, du er på. Spis sundt. Spis dyr eller planter, der har haft det godt og ikke er blevet udpint. Spis aldrig for meget. Opliv dine sanser.

 

HELING FRA BARNET:

Sørg for din krop. Sørg for varme. Varme fødder og hænder. Sørg for ordentligt tøj. Sørg for tryghed og berøring. Sørg for at lytte til dig selv. Lyt til om du spiser regelmæssigt. Lyt til om du har omsorg for dig selv.

 

HELING FRA FAREN:

Træk vejret. Træk ilten ind i kroppen. Træk vejret dybt og roligt. Gå ud i luften. Mærk vinden. Mærk blæsten. Stå op for dig selv.

 

HELING FRA MOREN:

Drik vand. Drik vand og nyd det. Vær opmærksom på natten. Nyd mørket. Sov eller slap af i tilstrækkelig tid. Reflekter over drømme.

 

HELING FRA FÆLLESSKABET:

Se andre mennesker. Vær sammen med andre. Lyt til andre. Føl omsorg for andre. Bevæg dig. Brug kroppen og bevæg dig. Bliv forpustet.

 

HELING FRA SJÆLEN:

Elsk andre mennesker. Gå ud i lyset hver dag.

 

HELING FRA GUD:

Grin. Lyt til visdommen der kommer til dig. Mediter over den. Tænk over den. Brug din stemme. Syng. Og vær stille.

 

 

 


Vibeke Folmer Rasmussen