Det frie menneske

,


,

Som menneske har du mange valgmuligheder
Det kan føles som frihed. Men det er ikke ligegyldigt, hvad du vælger. Alle valg har et udfald. At vi overhovedet skal træffe valg hele tiden, kan føles ufrit. Vi er bundet af at skulle træffe alle de valg i det hele taget.

Din frihed er, at du, som menneske, hører til Kærligheden, ligegyldigt hvad du gør. Du lever under gentagen tilgivelse. Dette er det faktum, der stiller ALLE mennesker HELT lige.

Hvordan kan jeg tro, at vi tilhører Kærlighedens Væsen? Let. Fordi vi har Kærligheden i os. Alle mennesker har Kærligheden i sig. Vi kender den indeni, føler den, bekender os til den og lader den virke i os hver dag. Derfor vil jeg påstå, at vi tilhører Kærlighedens Væsen.

I Kærligheden bor tilgivelsen. Som menneske er du egentlig tilgivet dine valg på forhånd, fordi du er fri til at vælge. Og ligegyldigt om du vælger det ene eller det andet, så har du som menneske fået givet at skulle vælge mange ting.  Og nogen gange vil du træffe de mest latterlig valg. Faktisk igen og igen. Dette faktum bor i valgets vilkår. Du kan ikke andet end at fejle nogen gange.

Så nok er du elsket, ligegyldig hvad du vælger at gøre. Det vil sige, du tilhører stadig Kærlighedens Væsen, selvom du vælger dumme ting. Men det menneskelige vilkår, der også kan kaldes at ramme ved siden af  (-i stedet for de gamle betegnelser at synde, at fejle),… det gør vi igen og igen og det stiller også ALLE mennesker helt lige.

To vilkår
-der stille alle mennesker helt lige og gør, at vi er lige gode alle sammen og at ingen er bedre end andre: At vi rammer ved siden af mange gange OG at vi tilhører Kærlighedens Væsen på trods af det.

Ingen er mere udvalgt end andre.
Men derfor kan et menneske godt være udvalgt. Ingen tilhører en særligt flok, der er særligt elsket. Men derfor kan et menneske godt tilhøre en elsket flok. Ingen er mere oplyst end andre. Men derfor kan et menneske godt være oplyst. Nogen mennesker føler de gaver, der opstår i det inderste. Nogen mennesker opfatter gaverne i andre. Nogen mennesker føler både gaverne i det inderste og opfatter gaver i andre.

Nogen mennesker ved, de rammer ved siden af. Nogen mennesker ser andre ramme ved siden af. Nogen mennesker ved, de rammer ved siden af og ser at andre også rammer ved siden af.

Kærligheden er de gaver, vi har i os, det, der gør os særlige, oplyste, udvalgte til at elske. Vores fejl er også noget, vi må bære. De kommer af, at vi har friheden til at vælge.

Det er to ting, vi har fået, for at være her, for at bidrage, for at udvikle os, for at mødes med vores forskelle, feste, grine, le og græde…kort sagt leve som de forskellige mennesker vi er.

Pt er der tre tilstande vi kan opnå i vores bevidsthed
Det er, om vi opfatter kærligheden og det at ramme ved siden af hos os selv, om vi opfatter det i de andre eller om vi opfatter det både i os selv og andre. Kort sagt . Der, hvor vi opfatter kærligheden og det at ramme ved siden af som det gode og det onde, er vi stadig meget dualistiske i vores bevidsthed. Især hvis det er kombineret med primært at opfatte enten kærligheden eller at ramme ved siden af hos os selv eller i de andre. Det er en afstandtagen til det hele menneske i sig selv. Måske af frygt. Måske af andre årsager.

Der, hvor vi ved, at vi har fået de to vilkårlige gaver; kærligheden og valget og ved, at vi alle har dem, er vi klar til at ophæve dualiteten, forestillingen om det gode og det onde og opdatere os selv til en bredere grundstamme for vores perception. Vi bliver klar til nye bevidsthedsformer.

Det er ford, vi så vil kunne opfatte de to grundvilkår som konstante ping-pong kræfter, der kan vedblive at vækste hinanden. Frem for at være modsætninger. Du træffer valg, kærligheden tilgiver, du træffer bedre valg, bliver bedre til at tilgive, træffer endnu bedre valg… Og gennem oplevelsen af, at det ikke er modsatrettede kræfter, men kræfter der styrker hinanden i vækst, vil du kunne ophæve følelsen om selv at skulle tilhøre det gode eller det onde. Og du vil kunne ophæve følelsen af at føle dig rigtig eller forkert. Du vil opfatte treenigheden i mig, dig, os begge.  At vi er lige gode om det, for vi har samme vilkår. Vi rammer ved siden af, vi elsker, vi rammer ved siden af , vi elsker…

Nogen gange rammer vi ikke ved siden af...
I virkeligheden er det, når vi slet ikke føler, at der er tale om et valg. For vi rammer ikke ved siden af, når vi står stille og agerer i det enkle, vi simpelthen bare helt sikkert ved. Og det er aldrig særlig meget. Det er bare stort. Stort og ligetil.

Det er derfor det nogen gange kan være en hjælp at huske på, at når vi føler at vi skal træffe et valg mellem to ting, er der ganske givet en tredje vej, der er åben.

Når du ikke rigtig ved, hvad du skal gøre eller når du er i en situation eller et forhold, der virker uklar og forvirrende, så gå tilbage. Gå tilbage til det, du helt sikkert ved.

Hvis du opdager, at du slet ikke ved noget helt sikkert om det, du er i, er du måske gået for hurtigt frem. Så skal du længere tilbage. Helt tilbage til hvad du helt sikkert vidste, du ville engang. Hvad du helt sikkert ved om dig selv.

Gå tilbage for at komme i hu.
Vær stille lidt. Sluk alting, luk de udadrettede sensorer og kom ind i dig selv.

Det, du helt sikkert ved inderst inde I KÆRLIGHEDENS VÆSEN, det er det, der ikke rammer ved siden af.

Det, du ønsker, håber og tror derfra, er Kærlighed. Det er ikke noget, der handler om bestemte personer eller ting. Det er sådan noget som for eksempel, at vide, at du er elsket. Eller at du har ansvar for at bære Kærligheden… Eller at du skal tilgive andre alting. Eller at du egentlig er ren glæde og livslyst. Det kan også være at du skal hjælpe med noget bestemt. Eller være alene.

Det enkle, du ved inderst inde, ved du uden tvivl eller uden besvær. Der er ingen hindring for det og det føles som en lettelse at komme i kontakt med det.

Når du er der, kan du se klart, at der egentlig ikke er tale om et valg. Du kan se, at en situation eller et forhold ikke handler om at gøre rigtigt eller forkert, du kan bare se kærligt på det og se, at det er fint nok og at der er plads nok til alle. Du skal bare være dig fra det inderste, så løser det hele sig af sig selv. Især hvis det smitter, hvilket det automatisk gør, så bliver det hele mere afslappet og inderligt.

Det er egentlig frihed.

 


Kontakt

TERAPEUT VIBEKE FOLMER RASMUSSEN
Sdr Ringgade 37, 8000 Aarhus C & Maria Hjerte Engen, Sostrup, 8500 Djursland

Tlf.: +45 26 39 10 13
Mail: mail@vibekerasmussen.dk


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.